Tips Menjadi Kaya (Secara Perlahan)

By | March 20, 2013

fxprimus-coach-banner-300x250Salam, saya nak memberikan beberapa tips yang mungkin boleh bantu anda capai impian kewangan anda tahun ini.

1. Jika anda menganggur, benda yg utama yg anda harus buat adalah MENCARI KERJA!! Jgn malas. Jgn menjadi mat jenin yg mengharap habuan besar tanpa melakukan “kerja”.

2. Nak beli rumah besar? Nak beli kereta? Nak kahwin? Semua benda ni penting. Namun begitu, kalau boleh, jgn ambil pinjaman bank utk mendapat semua ini. Berbelanja mengikut kemampuan. Duit yg ada di tangan boleh digunakan utk buat pelaburan yg mampu memberi untung.

3. Dah dapat kerja? bagus! Skrg, cari jalan utk menggandakan pendapatan ANDA dgn menggunakan TEKNIK PART-TIME. Zaman skrg ni, susah sikit nak hidup dgn hanya satu punca pendapatan. Matlamat kita supaya kita dapat menjana pendapatan dari pelbagai sumber. Forex dan Bisnes Internet merupakan kaedah yg baik utk menambahkan pendapatan.

4. Dah mula buat duit kat forex dan bisnes internet? Bagus! Jgn belanja semuanya. Simpan sedikit utk kecemasan dan pelaburan. Ini formula yang saya guna: 70% + 10% + 10% 10% = 100%

70% – Utk belanja. Bayar sewa rumah, sekolah anak, tgk wayang, beli baju baru, dsb.

10% – Pelaburan Pasif: Simpan di fixed deposit atau ASB. Modal ni tak boleh dikacau. Ini utk masa depan yerr.

10% – Pelaburan Aktif: Simpan sikit duit utk jadi modal forex atau bisnes internet. Anda boleh melabur utk mendapatkan ilmu atau melabur sebagai deposit anda kat broker.

10% – Sedekah pada orang yang memerlukan.

Saya yakin, jika anda teliti dalam hal ini, lambat laun, anda akan mengumpulkan aset yg banyak dan menambahkan punca pendapatan supaya hidup anda mencapai kestabilan.

P. S. Adakah anda ZERO dalam Forex? Adakah anda sentiasa Margin Call? Jangan buang modal ANDA!! Dapat kan ilmu forex sebenar. Download preview PERCUMA kat sini: http://goo.gl/Qp81Y

P. P. S  Saya akan memberi BONUS ISTIMEWA jika anda BELI Teknik Forex Sebenar melalui link saya: http://goo.gl/Qp81Y

Cuba lihat maklumat lanjut kat bawah:

BONUS-TFS-LIVENOW copy

Be Sociable, Share!

3 thoughts on “Tips Menjadi Kaya (Secara Perlahan)

  1. Newbie forex

    Salam. Sekarang harga ebook full dijual rm249 ke?Sy ni org baru dan nk berjinak2 ngn forex ni.ada tips untuk newbie buat part time tak? Sbb sy ni student. Kalau boleh jana duit dlm 1 jam pun okay. Sng nak sara kos hidup belajar lgpun sy bkn org sng. Tq otai2.

  2. masre

    Salam..cam mner nak dapatkan ebook teknik forex sebenar n nak belajar forex ni ada kelas x.? N brepa kos utk smua

Leave a Reply