Kelas Penerangan Teknik Forex Sebenar di Kota Kinabalu pada 12 April 2014

By | April 16, 2014

Tuan Khalid Hamid, pengasas Teknik Forex Sebenar (TFS) baru-baru ini telah turun ke Kota Kinabalu, Sabah untuk bertemu dengan trader-trader TFS kat sana dan memberikan beberapa tips dan panduan bagaimana untuk memantapkan trade.

Kelas yang dijalankan memang best!

Antara topik-topik yang dibincangkan adalah:

  1. Semua tentang candlestick
  2. Support and Resistance (SNR)
  3. Trendline (TL)
  4. Money Management
  5. Tips mengawal emosi

Cuba tengok sedutan video dekat bawah:

Dalam video di atas, Masta Khalid Hamid menerangkan pembentukan hammer, bagaimana kenalpasti isyarat buy atau sell dan bagaimana nak set entry supaya profit maksimum dan loss minimum.

Jom tengok sedutan video yang seterusnya dekat bawah:

Klik di sini untuk dapat preview tentang Forex dan Teknik Forex Sebenar secara PERCUMA!

Ada beberapa tips POWER yang diajar oleh Tuan Khalid Hamid semasa kelas dan harus dipraktikkan oleh trader untuk mendapat profit maksimum dan meminimakan loss:

  1. Ada 3 faktor penting yang anda kena jaga semasa trading iaitu: Teknik, Money Management dan Emosi. Emosi yang secara automatik akan terjaga jika teknik dan money management dah ok.
  2. Market aktif 4pm – 12am sahaja. Jangan trade selain waktu-waktu ini.
  3. Kuasai major pairs dahulu. Fokus pada pair AU,GU, EU, UCHF dan UJPY. Pair-pair ini senang nak profit dan boleh stop loss kecil tapi profit banyak, malah pergerakan amat teratur seperti tangga.
  4. Tunggu candlestick close dan breakout “tangga”. Memang senang nampak market nak pergi ke arah mana.
  5. Fahami Candlestick dan Support and Resistance (SNR). CUKUP! Teknik dan kaedah trading yang lain adalah optional.
  6. Kejar PIPS, bukan DOLLAR.
  7. Fokus pada carta D1 dan H4 sahaja. Carta weekly boleh tengok gak tapi cuma untuk tengok trend.

Tuan Khalid Hamid juga ada mengajar beberapa RAHSIA yang ada dalam ebook tapi mungkin kurang jelas. Beliau telah memperjelaskan konsep-konsep ini semasa kelas. Antara rahsia yang diajar adalah penggunaan inside bar secara efektif, bagaimana nak buat entry bila nampak Marubozu dan teknik POWER GILER…

“Bagaimana nak gandakan 100 USD menjadi 12,000 USD dalam 7 trade sahaja”

Teknik ini agak berisiko tinggi dan melibatkan anda membuka 2 akaun, satu akaun low risk dan satu lagi akaun high risk. Anda cuma perlu buat satu trade yang profit setiap minggu dan dalam 3 bulan, duit 100 USD yang menjadi modal itu akan berganda menjadi 12,000 USD.

Oleh itu, saya nak mempelawa anda, jika anda seorang forex trader yang sudah trade demo atau real akaun tetapi selalu loss dan selalu margin call, atau anda seorang newbie dalam forex, tak tau apa-apa pun tentang forex tetapi sangat berminat untuk mendalami ilmu forex untuk sertai kami di Teknik Forex Sebenar supaya anda mendapat didikan forex yang sempurna.

Ini lah masanya untuk mengubah diri anda dari selalu kekurangan wang menjadi seorang trader yang lumayan sehingga duit kat bank pun penuh.

Saya harap anda tak melengah-lengahkan masa yang berharga ini.

Sila klik di sini jika anda berminat nak tau lanjut tentang Teknik Forex Sebenar.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply