Boleh Tak Jana Duit Forex Dengan Hanya 100 USD?

By | April 6, 2016

Money makes money…

Kalau takde duit, tak payah lah fikir nak trade forex?

Rasanya statement kat atas kurang tepat.

Ya, anda perlu duit untuk trade forex tetapi duit kecil pun boleh digandakan menjadi duit besar, jika anda tahu caranya.

Katakan anda cuma ada $100 USD. $100 USD jika ditukar ke duit Malaysia (RM), nilainya adalah RM 399.65.

Cukup Tak Nak Jana Duit Forex Dengan Hanya 100 USD?

Rasanya cukup kot..

Jika anda dah membeli Teknik Forex Sebenar (TFS), anda akan dapat satu fail sulit berbentuk Excel yang menunjukkan pelan menggandakan ekuiti dari 100 USD menjadi 32,368.25 USD dalam hanya 12 bulan (Dengan syarat, anda tak buat sebarang withdrawal dalam tempoh itu).

Saya akan tunjukkan snapshot minggu pertama sewaktu modal cuma 100 USD dan minggu ke 52…Pada masa itu, modal dah mencecah 32,368.25 USD.

pelan-tfs

Peringatan:

Duit profit yang di jana pada minggu ke-52 adalah anggaran dan ianya bukan pasif atau duit automatik…anda perlu buat kerja.

Anda perlu masuk buat trade, exit trade, kaji market..

Anda perlu buat kajian secukup-cukupnya..samada kajian fundamental atau price action.

Jikalau dilihat pada rajah di atas, cuma Target Net Profit Mingguan (Pips) je yang sama iaitu 200 pips seminggu. Yang lain semuanya berubah apabila dah sampai minggu ke-52.

So, kat sini, anda dah boleh teka yang anda cuma perlu jana 200 pips setiap minggu je untuk menggandakan 100 USD menjadi 32,368.25 USD dalam 52 minggu.

Susah Tak Nak Jana 200 Pips Seminggu?

Sebenarnya tak susah, jika anda tahu teknik forex yang betul.

Panduan Teknik Forex Sebenar mengajar dengan terperinci bagaimana nak jana 200 pips seminggu dan pada masa yang sama, gandakan akaun dari 100 USD menjadi 32,368.25 USD dalam satu tahun.

Kat sini, saya cuma memberi sinopsis apa yang terkandung dalam panduan buku dan DVD Teknik Forex Sebenar.

1. Anda kena tahu baca carta Candlestick. Ini merupakan syarat pertama jika anda nak jana beratus pips dalam seminggu.

Contoh Carta Candlestick

Contoh Carta Candlestick

Jika dilihat sepintas lalu, carta Candlestick ni nampak sangat rumit terutama untuk mereka yang masih baru dalam forex.

Saya faham..

Masta Khalid Hamid, pengasas Teknik Forex Sebenar pun faham benda ni. Oleh sebab itu, Panduan Teknik Forex Sebenar mengajar dengan teliti dan dengan bahasa yang mudah difahami tentang cara nak baca carta Candlestick ini.

2. Time Frame.

Ada banyak time frame (julat masa) yang boleh digunakan untuk buat analisis pasaran. Masta Khalid, pengasas Teknik Forex Sebenar mengesyorkan supaya guna Daily (D1) dan Weekly (W1) chart untuk menentukan arah trend dan 4-hour (H4) chart untuk mencari titik entri yang tepat.

Kebanyakan forex trader gagal buat duit dari forex disebabkan oleh…entri yang salah. Oleh itu, ilmu buat entri tepat ni adalah sangat mahal.

Masa buat entri pun penting.

Perasan tak?..Forex trader kebanyakan trade pada waktu malam. Ada tak trader yang trade pada waktu siang contohnya, pukul 9 pagi?

Rasanya tak ramai kot.

Teknik Forex Sebenar menerangkan dengan jelas kenapa anda HARUS trade pada waktu dan hari yang tertentu (Contohnya, cari titik entri pada pukul 4 petang pada hari Khamis).

3. Major Pairs.

Anda hanya perlu fokus pada major pairs. Abaikan yang lain.

Saya hairan ada trader yang sangat rajin sehingga nak kaji 100 pairs. Sebenarnya tak perlu pun nak buat benda ni.

Major pairs pun dah cukup untuk memberi rezeki mingguan yang lumayan.

4. Support and Resistance (SNR)

SNR merupakan asas forex yang harus dikuasai jika anda nak menjana 200 pips ke-atas secara konsisten setiap minggu.

Kombinasi candlestick, SNR dan CRS (candlestick reversal signal) dah cukup untuk memberi isyarat yang kuat untuk menentukan arah trend dan buat entri.

 Kesimpulan

Jika anda dah menguasai cara untuk jana 200 pips ke-atas seminggu, anda sebenarnya dah pegang kunci untuk tukar 100 USD menjadi 32,368.25 USD dalam 12 bulan.

Anda cuma perlu “stick to the plan”.

Dan ANDA boleh BELAJAR teknik serta strategi untuk menjana beratus-ratus pips setiap minggu dari Panduan Buku Dan DVD Teknik Forex Sebenar.

Ikhlas,

Shahrul (Sifu Forex)

 

P.S. Berminat tak untuk join group eksklusif forex untuk bincang-bincang trade mingguan, bertanya soalan, belajar dari trader yang dah jana 6-angka seminggu?  Jika anda berminat, anda cuma perlu beli Teknik Forex Sebenar => Kat Sini.

Kita jumpa kat dalam group ye!!

P.P.S. Soalan penting: Forex broker mana yang ok? Bagi saya, saya akan guna broker Fxprimus atau XM kerana mereka mempunyai reputasi cemerlang dan mereka dikawal selia oleh badan kewangan Eropah.

Selain itu, customer support mereka mantap. Rajin menjawab soalan dan sangat friendly 🙂

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply