Bagaimana untuk Profit Berganda dalam Forex Walaupun Lose Dalam Trade?

By | May 9, 2014

Nota Penting: Jika anda dihantar ke page ini lepas mendaftar untuk panduan percuma, saya sarankan anda untuk check email anda. Panduan akan dihantar melalui email.. Seterusnya, anda boleh baca blog post di bawah 🙂

Seperti yang dijanjikan kepada subscribers saya dekat Facebook, saya akan menerangkan tentang strategi PROFIT dalam forex. Biarpun anda lost trade…

Untuk melaksanakan strategi PROFIT ini, saya membuka REAL akaun dgn FXPRIMUS.

Nak tau bagaimana laksanakan strategi ini?

Ianya berdasarkan buku “Retire Young Retire Rich” oleh Robert Kiyosaki.

Sebenarnya, saya belajar strategi ini dari guru forex terkemuka, Khalid Hamid melalui kursus forex beliau, Teknik Forex Sebenar.

Ini apa yang selalu dikatakan oleh Masta Khalid Hamid: “dalam forex, anda boleh lose 6 kali, win cuma 4 kali tetapi masih lagi NET PROFIT”.

Apakah rahsianya di sini?

Ok, mudah sahaja. Anda kena pastikan jumlah profit yang berpotensi untuk dikaut jauh lebih banyak daripada duit yang dirisikokan. Dapatkan info lanjut dekat sini.

Duit yang dirisikokan? Ya, dalam forex, anda harus bersedia untuk rugi duit. Namun begitu, bagi setiap amaun duit yang dirisikokan, jumlah potensi profit adalah dua atau tiga kali ganda!

Berapa banyak yang anda perlu rugi? Mengikut panduan yang diajar dalam Teknik Forex Sebenar, cuma 3% daripada modal asal. Jika anda mula dengan modal 100 USD, 3% adalah 3 USD.

Anda tak boleh lose lebih dari 3 USD dalam satu trade!

Apakah akan jadi jika anda lose dalam satu trade?

Mudah! Modal anda akan berkurangan menjadi 97 USD. Anda masih berpeluang untuk menebus kekalahan anda. Jika anda trade sekali lagi dan profit 2 kali ganda risiko (dalam kes ini, 3 USD), anda akan profit 6 USD.

Nampak kecil je kan..Namun begitu, anda harus ingat, duit yang anda rugi sebelum ini dah cover balik dan modal anda sekarang dah modal dah meningkat menjadi 103 USD.

Dengan menggunakan teknik forex dan strategi money management yang diajar dalam Teknik Forex Sebenar, anda boleh menggandakan akaun 100 USD menjadi 1000 USD dengan CEPAT dan seterusnya, sehingga 10,000 USD..dalam setahun!

Teknik Saya Guna Untuk Jana Profit

Saya merupakan salah seorang pelajar Teknik Forex Sebenar (TFS). Sebelum terjumpa TFS, saya tak pernah trade. Belajar sendiri melalui site seperti BabyPips pun tak pernah.

Tetapi TFS mengubah semuanya. Saya guna TFS seratus peratus! Langsung tak campur aduk dengan teknik lain.

Ini teknik yang saya sering guna:

1. Inside Bar

2. Marubozu

Kedua-dua teknik ini diajar dalam Teknik Forex Sebenar di bahagian Teknik-Teknik Killer.

Saya akan terangkan sedikit tentang Inside Bar. Teknik Inside Bar merupakan salah satu teknik yang sering dipandang remeh oleh kerana ianya mudah difahami…Ianya nampak mudah tetapi realitinya, ianya sangat BERKUASA!

Teknik Inside Bar => Simple Tapi Power!

Dengan risiko yang sedikit, anda berpeluang meraih profit sehingga 10 KALI GANDA daripada risiko anda!

Apakah Ciri-Ciri Inside Bar?

Body kecil berada dalam lingkungan kawasan body candlestick sebelumnya. Sila rujuk gambar di bawah:

Anatomy-of-an-Inside-Bar
(Sumber dipetik dari: http://www.forexcrunch.com)

Nampak tak gambarajah di atas? Ada dua batang kotak atau lilin. Satu kotak berwarna hijau dan satu kotak lagi berwarna merah.

Kotak berwarna merah itu jauh lebih kecil daripada kotak berwarna hijau.

Candlestick adalah terminologi yang tepat untuk kotak tetapi bagi memudahkan pemahaman, istilah kotak digunakan.

Bila kah Inside Bar Berlaku?

Inside bar berlaku apabila market sedang buat Reversal atau tanda yang breakout akan berlaku.

Jom tengok beberapa contoh trade yang menggunakan inside bar di bawah:

Inside-Bar-at-a-key-resistance-area-resulting-in-strong-reversal-670x380

 Gambarajah 1.2

Inside-Bars-forming-at-a-breakout-area-and-then-the-price-breaking-the-Key-resistance-with-momentum-670x381Gambarajah 1.3

price-makes-second-round-of-rally-and-forms-an-Inside-bar-indicating-accumulation-before-next-leg-of-up-move-670x448Gambarajah 1.4

Bagaimana nak letak entry?

Mana nak letak stop loss?

Mana nak letak take profit?

Bagaimana kita nak tau analisis kita tu betul ke tak?

Saya tahu anda mempunyai banyak soalan. So begini, saya nak mempelawa anda untuk join group elit forex Teknik Forex Sebenar untuk mendapat bimbingan lanjutan.

Bimbingan yang anda akan dapat itu sama gak dgn kandungan dekat ebook dan video cuma anda boleh bertanya soalan, memerhatikan cara otai2 forex trade, share success story anda 🙂

Berminat untuk BERJAYA sebagai forex trader?

Jom, jumpa anda dekat FB GROUP 🙂

=> Sila klik di sini untuk join Teknik Forex Sebenar dan Group Rahsia <=

Be Sociable, Share!

Leave a Reply