Adakah Anda Melakukan Kesilapan ini Semasa Trade Forex?

By | February 14, 2014

Sebagai manusia, kita tidak terlepas daripada membuat kesilapan. Namun begitu, kesilapan yang dibuat semasa trade forex boleh menyebabkan kita kerugian duit. Itu lah sebab ilmu sangat penting. PanduanĀ  Forex Percuma ini memberi anda cara bagaimana mengurangkan loss dan menggandakan profit dalam forex.

Sebagai forex trader, anda harus elak daripada melakukan kesilapan-kesilapan ini:

1. Trade menggunakan indikator dan software yang canggih tanpa memahami keadaan market.

2. Takde TRADING PLAN. Anda tak mempunyai arah tuju dan fokus.

3. Trade seperti seorang yang BERJUDI. Biasanya melibatkan trader2 yang mengambil RISIKO yg terlalu tinggi semasa trade.

4. Gagal untuk mengawal EMOSI semasa trading. Ini biasanya berlaku apabila anda rugi duit dan ingin top-up modal utk mendapat semula duit yg lesap tu.

5. Kurang KESABARAN sebab nak cepat buat profit.

6. Trade menggunakan Time Frame yang rendah. Carta 15 minit ke bawah sangat tak stabil. Lebih baik guna time frame tinggi seperti carta 4 jam dan carta harian.

SELAMAT MAJU JAYA DALAM FOREX!

~ Sifu Forex ~

P.S. Dengan ILMU FOREX yang BETUL, anda dapat menukar USD 100 menjadi USD 10,000 dalam 10 bulan sahaja! Forex bukan skim cepat kaya tetapi satu CARA yang sah untuk menambahkan ekuiti anda.

Persoalan: Kat mana nak dapat ILMU FOREX yang BETUL?? Sila klik sini untuk info lanjut.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply