Forex Broker Yang DiRekomen “Kaw2” Oleh Teknik Forex Sebenar

Nak tahu tak forex broker yang direkomen habis oleh pengasas Teknik Forex Sebenar, Encik Khalid Hamid?

Untuk pengetahuan umum, dalam bidang forex ni, pemilihan forex broker sangat penting.

Baru-baru ini, kita digemparkan dengan satu lagi pembongkaran …Penipuan oleh broker yang dikenali sebagai Fx”Bersatu” (bukan nama sebenar).

Broker ini dah mula buat perangai. Apabila client cuba nak withdraw, broker akan bagi tahu, withdrawal declined..Penipuan broker dah nak mula.

Ada yang dah masuk 20k hingga 50k USD ke dalam broker itu. Duit lebur begitu sahaja ๐Ÿ™

So please, be wise.

Jangan sesekali buka akaun, deposit duit dan trade dengan broker yang tidak telus. Jika perlu, ambil nasihat dan dapatkan bimbingan sebelum buka akaun dan mula trade.

Jika anda beli Teknik Forex Sebenar (TFS), anda akan dibimbing untuk trade cara OTAI FOREX trade. (Like a boss!). Kaedah TFS tak memerlukan anda menggunakan indicator atau EA.

Trade guna akal fikiran je dan pemerhatian tajam menggunakan mata.

Modal 100 USD yang laburkan untuk boleh digandakan menjadi 10,000 USD dalam 12 bulan sahaja guna TFS….Jika anda amalkan apa yang diajar 100%.ย  (Penafian: Hasil ini bergantung pada keadaan pasaran forex dan kekerapan anda trade)

==> Klik di sini untuk info lanjut bagaimana anda dapat jana 5-angka seminggu guna TEKNIK RAHSIA yang diajar dalam TFS

Bagi mereka yang PEMALAS, yang tak nak berusaha untuk belajar, dan yang lebih berminat FAST money dari forex, TFS bukan untuk anda.

Selain diajar cara trade yang betul, TFS juga memberi cadangan broker-broker yang TERBAIK untuk join. Saya sertakan dekat sini forex broker yang disarankan oleh Khalid Hamid, pengasas TFS: Fxcitizen (Forex Broker Rasmi TFS)

Selain dari Fxcitizen, forex broker di bawah pun agak ok kalau anda berminat nak try. Walaupun tak di rekomen secara direct oleh pihak TFS, dari segi deposit dan withdrawal, broker-broker ini takde masalah. Maklum balas dari trader2 yang menggunakan broker di bawah pun amat positif.

  1. XM
  2. Instaforex
  3. Exness
  4. Fxprimus

So, dah puas hati? Info ini bukan senang nak dapat tau. Make sure anda pakai dengan betul.

.

P.S. Saya nak bagi FREE GIFT. Syaratnya, anda kena beli Teknik Forex Sebenar under saya ๐Ÿ™‚

==> Klik di sini untuk info lanjut tentang FREE GIFT BONUS TFS

 

0

Anda Tercari-Cari Review Tentang Teknik Forex Sebenar Di Internet?

Program Teknik Forex Sebenar dah lama dah wujud. Rasanya sejak tahun 2011.

Dah beribu-ribu trader mendapat manfaat dari program belajar forex ni dan ada yang pada mulanya, menjadi pelajar. Tetapi lepas dah mahir, student menjadi guru.

Encik Khalid Hamid, pengasas program ni memang banyak berjasa.

Namun begitu, ramai juga yang tak “appreciate” beliau. Ada yang cakap encik Khalid ni penipu, dan ada pula yang cakap encik Khalid kaya sebab jual ebook.

Adakah patut?

Macam2 lah.

So, mungkin anda tercari-cari review yang betul tentang program Teknik Forex Sebenar. Samada ok ke tak.

Saya pun minat gak nak tau apa komen orang tentang TFS ni. Lepas search dekat Internet, saya terjumpa satu review Teknik Forex Sebenar yang agak baik. Klik di sini untuk baca review Teknik Forex Sebenar yang ditulis oleh blogger ni.

Hebat juga review bro ni..

.

Tak boring ke pikir forex je?

Selain forex, ada banyak skim-skim nak jana duit cepat.

Salah satunya.. Buat website ๐Ÿ™‚

Website ni, boleh digunakan untuk jual produk dan dapat cash. Tetapi sebelum nak bina website, anda perlu pikir tentang hosting. Salah satu web hosting yang bagi servis baik adalah Exabytes. Anda boleh baca Exabytes Malaysia review kat sini.

Ok, cukup lah cerita kosong untuk hari ni.

Untuk penutup, saya nak show satu video yang dibuat oleh kawan saya. Dia nak jual produk kat pasaran US.

Pernah dengar pasaran Survivalist?

Tapi video macam hampeh je ..huhuhu..

Takpe, jom tengok kat bawah…

0

Teknik Forex Sebenar, Panduan Forex Dlm Bahasa Melayu, Kini AVAILABLE Dalam Bentuk Buku Fizikal Dan DVD

image (1)Selama bertahun-tahun, Teknik Forex Sebenar (TFS) cuma boleh didapati dalam bentuk ebook. Video pun perlu didownload.

Tetapi baru-baru ni, pengasas TFS, Encik Khalid Hamid telah membuat perubahan drastik….Convert semua ilmu dalam TFS menjadi bentuk fizikal!!!

Selain itu, yang memberi VALUE teramat sangat kepada trader2 NEWBIE adalah TFS SECRET GROUP – Terbuka hanya kepada pembeli-pembeli sah TFS.

==> Klik di sini untuk INFO LENGKAP tentang TFS dan bagaimana nak TEMPAH buku fizikal dan DVD TFS serta maklumat bagaimana nak join SECRET group TFS.

What took you so long Khalid???

Of course, nak hasilkan MASTERPIECE seperti TFS bukan perkara senang.

Dah lah nak trade, support student2 private coaching, lepas tu, nak update lagi buku ke dalam bentuk fizikal..

Serius bukan senang.

Tetapi, settle juga akhirnya!!

Boleh Tak NEWBIE Faham Apa Yang Diajar Dalam Teknik Forex Sebenar Dgn Hanya Membaca Buku Dan Tgk Video?

Saya pernah jadi newbie. Saya faham dilemma yang dihadapi apabila nak belajar sesuatu yang baru seperti FOREX.

Selalunya newbie akan digalakkan untuk belajar forex dkt Babypips.

Cuba pergi kat Babypips. Tengok bahagian tutorial atau beginner. Boleh faham tak?

Saya jamin 99% akan panik lepas tengok content dkt sana.

Terlalu BANYAK. Tengok je, trus blur!!

Teknik Forex Sebenar ni lain sket.

Ianya ditulis dalam bahasa yang SANGAT2 mudah difahami.Dan yang PALING penting, ianya ditulis dalam Bahasa Melayu!

Oleh itu, Tenik Forex Sebenar NEWBIE approved. Sesuai untuk newbie dan juga trader yang dah ada pengalaman.

Nak tengok contoh REAL macam mana nak cari ENTRY yang SHARP guna Teknik Forex Sebenar?

Jom tengok video di bawah;

Video Sharp Entry Teknik Forex Sebenar

Ada Tak Bukti Atau Testimoni Orang Yang Berjaya Guna Ilmu Yang Diajar Dalam Teknik Forex Sebenar?

Bro..

Dekat Malaysia ni, Teknik Forex Sebenar adalah No #1 dari segi bilangan student yang dah menjadi forex trader yang BERJAYA.

Ni bukan tipu. Cerita benar.

Cuba cari mana-mana panduan forex (biasanya yang dijual murah2), ada tak yang dapat SHOW testimoni demi testimoni dari student2 yang dah berjaya?

Rasanya takde.

Jom tengok apa komen orang tentang Teknik Forex Sebenar:

tes-may-5

tes-may-4

tes-may-3

tes-may-2

tes-may-1

Macam Mana Kalau Dah Beli Teknik Forex Sebenar Tetapi Tak Puas Hati? Boleh Minta Refund?

Teknik Forex Sebenar (TFS) memang dijamin AWESOME….

Tetapi, saya faham, ada yang rasa produk ni mungkin tak sesuai.

Untuk itu, sila baca kat bawah:

tfs-jamin

Pengasas TFS sendiri yang jamin…Siap tak perlu pulangkan buku dan DVD..HEBAT2!!

Dah Yakin?? Atau Belum Yakin?

Jika anda konfiden bahawa Teknik Forex Sebenar adalah panduan forex yang anda cari-cari selama ni, satu je yang saya nak anda buat…

–> Klik Di Sini Untuk Baca Info Penuh Tentang Teknik Forex Sebenar.

 

 

0

Boleh Tak Jana Duit Forex Dengan Hanya 100 USD?

Money makes money…

Kalau takde duit, tak payah lah fikir nak trade forex?

Rasanya statement kat atas kurang tepat.

Ya, anda perlu duit untuk trade forex tetapi duit kecil pun boleh digandakan menjadi duit besar, jika anda tahu caranya.

Katakan anda cuma ada $100 USD. $100 USD jika ditukar ke duit Malaysia (RM), nilainya adalah RM 399.65.

Cukup Tak Nak Jana Duit Forex Dengan Hanya 100 USD?

Rasanya cukup kot..

Jika anda dah membeli Teknik Forex Sebenar (TFS), anda akan dapat satu fail sulit berbentuk Excel yang menunjukkan pelan menggandakan ekuiti dari 100 USD menjadi 32,368.25 USD dalam hanya 12 bulan (Dengan syarat, anda tak buat sebarang withdrawal dalam tempoh itu).

Saya akan tunjukkan snapshot minggu pertama sewaktu modal cuma 100 USD dan minggu ke 52…Pada masa itu, modal dah mencecah 32,368.25 USD.

pelan-tfs

Peringatan:

Duit profit yang di jana pada minggu ke-52 adalah anggaran dan ianya bukan pasif atau duit automatik…anda perlu buat kerja.

Anda perlu masuk buat trade, exit trade, kaji market..

Anda perlu buat kajian secukup-cukupnya..samada kajian fundamental atau price action.

Jikalau dilihat pada rajah di atas, cuma Target Net Profit Mingguan (Pips) je yang sama iaitu 200 pips seminggu. Yang lain semuanya berubah apabila dah sampai minggu ke-52.

So, kat sini, anda dah boleh teka yang anda cuma perlu jana 200 pips setiap minggu je untuk menggandakan 100 USD menjadi 32,368.25 USD dalam 52 minggu.

Susah Tak Nak Jana 200 Pips Seminggu?

Sebenarnya tak susah, jika anda tahu teknik forex yang betul.

Panduan Teknik Forex Sebenar mengajar dengan terperinci bagaimana nak jana 200 pips seminggu dan pada masa yang sama, gandakan akaun dari 100 USD menjadi 32,368.25 USD dalam satu tahun.

Kat sini, saya cuma memberi sinopsis apa yang terkandung dalam panduan buku dan DVD Teknik Forex Sebenar.

1. Anda kena tahu baca carta Candlestick. Ini merupakan syarat pertama jika anda nak jana beratus pips dalam seminggu.

Contoh Carta Candlestick

Contoh Carta Candlestick

Jika dilihat sepintas lalu, carta Candlestick ni nampak sangat rumit terutama untuk mereka yang masih baru dalam forex.

Saya faham..

Masta Khalid Hamid, pengasas Teknik Forex Sebenar pun faham benda ni. Oleh sebab itu, Panduan Teknik Forex Sebenar mengajar dengan teliti dan dengan bahasa yang mudah difahami tentang cara nak baca carta Candlestick ini.

2. Time Frame.

Ada banyak time frame (julat masa) yang boleh digunakan untuk buat analisis pasaran. Masta Khalid, pengasas Teknik Forex Sebenar mengesyorkan supaya guna Daily (D1) dan Weekly (W1) chart untuk menentukan arah trend dan 4-hour (H4) chart untuk mencari titik entri yang tepat.

Kebanyakan forex trader gagal buat duit dari forex disebabkan oleh…entri yang salah. Oleh itu, ilmu buat entri tepat ni adalah sangat mahal.

Masa buat entri pun penting.

Perasan tak?..Forex trader kebanyakan trade pada waktu malam. Ada tak trader yang trade pada waktu siang contohnya, pukul 9 pagi?

Rasanya tak ramai kot.

Teknik Forex Sebenar menerangkan dengan jelas kenapa anda HARUS trade pada waktu dan hari yang tertentu (Contohnya, cari titik entri pada pukul 4 petang pada hari Khamis).

3. Major Pairs.

Anda hanya perlu fokus pada major pairs. Abaikan yang lain.

Saya hairan ada trader yang sangat rajin sehingga nak kaji 100 pairs. Sebenarnya tak perlu pun nak buat benda ni.

Major pairs pun dah cukup untuk memberi rezeki mingguan yang lumayan.

4. Support and Resistance (SNR)

SNR merupakan asas forex yang harus dikuasai jika anda nak menjana 200 pips ke-atas secara konsisten setiap minggu.

Kombinasi candlestick, SNR dan CRS (candlestick reversal signal) dah cukup untuk memberi isyarat yang kuat untuk menentukan arah trend dan buat entri.

ย Kesimpulan

Jika anda dah menguasai cara untuk jana 200 pips ke-atas seminggu, anda sebenarnya dah pegang kunci untuk tukar 100 USD menjadi 32,368.25 USD dalam 12 bulan.

Anda cuma perlu “stick to the plan”.

Dan ANDA boleh BELAJAR teknik serta strategi untuk menjana beratus-ratus pips setiap minggu dari Panduan Buku Dan DVD Teknik Forex Sebenar.

Ikhlas,

Shahrul (Sifu Forex)

 

P.S. Berminat tak untuk join group eksklusif forex untuk bincang-bincang trade mingguan, bertanya soalan, belajar dari trader yang dah jana 6-angka seminggu?ย  Jika anda berminat, anda cuma perlu beli Teknik Forex Sebenar => Kat Sini.

Kita jumpa kat dalam group ye!!

P.P.S. Soalan penting: Forex broker mana yang ok? Bagi saya, saya akan guna broker Fxprimus atau XM kerana mereka mempunyai reputasi cemerlang dan mereka dikawal selia oleh badan kewangan Eropah.

Selain itu, customer support mereka mantap. Rajin menjawab soalan dan sangat friendly ๐Ÿ™‚

 

0

Dunia Misteri Jutawan Forex Di Malaysia

3027306-poster-p-1-jj-abrams-mystery-boxSaya kenal ramai forex trader yang bergelar jutawan. Mereka low profile, tak suka menunjuk-nunjuk dan sangat-sangat kaya.

Mereka membina kekayaan mereka melalui kemahiran trade forex.

Forex?

Anda mungkin bertanya…

Bukan kah forex tu skim cepat kaya?

Di Malaysia, forex telah dimasukkan ke dalam golongan skim-skim cepat kaya, sama dengan MLM, pelaburan emas, mirza, dll.

Nama forex telah disalahgunakan oleh scammer-scammer yang berniat jahat untuk menipu rakyat Malaysia yang kurang berilmu dalam bidang ini.

Masalah yang sering berlaku apabila scammer berleluasa: pihak berkuasa akan buat “crackdown” untuk menangkap scammer dan malangnya, forex trader yang benar akan turut terkena tempias.

Ini lah sebab kenapa forex trader yang berjaya kat Malaysia sangat low-profile dan misteri.

Teknik Forex yang mereka guna untuk menjana pendapatan 7-angka setahun tak di ketahui sangat.

Malah, jiran-jiran mereka sering tertanya-tanya apakah sebenarnya pekerjaan si forex trader ni…

Rumah dah lah besar dan mewah. Tinggal kat gated-community dengan securiti guard.

Kereta pula, 3 hingga 4 biji pun ada..

Jika anda bertanya apa pekerjaan si forex trader, beliau akan menjawab samada buat bisnes restoran atau beliau mempunyai salon rambut.

Pekerjaan sebenar (forex trading), disembunyikan.

Dan bisnes mereka tak semestinya maju sangat. Ada yang “running at a loss”.

Tetapi si forex trader ni tak kisah sangat sebab punca duit beliau, lubuk untuk mendapat beribu-ribu dollar setiap hari tak datang dari bisnes fizikal yang dijalankan.

Pendapatan utama si forex trader datang dari => Forex.

Bisnes restoran atau salon yang dijalankan berfungsi sebagai “diversion” atau dalam Bahasa Melayu, penyamaran untuk mengaburi mata masyarakat sekeliling tentang punca pendapatan sebenar trader.

Bukan nak bertindak sombong atau berlagak pintar tetapi agak susah nak terangkan kat jiran sebelah yang anda baru gak buat setengah juta dollar semalam hasil trade forex.

Bagi mereka, perkara ni sangat-sangat mustahil.

Oleh itu, lebih baik si forex trader menyembunyikan pekerjaan mereka yang sebenarnya.

Bagaimana Dengan Anda?

Adakah anda dah berpuas hati dengan gaji anda sekarang?

Adakah anda dah mencapai segala impian anda, samada melancong ke Eropah, membeli rumah semi-d, membeli kereta sport, atau menunaikan Haji?

Adakah pekerjaan anda menghalang anda daripada meluangkan lebih banyak masa dengan suami, isteri dan anak-anak?

Sekarang…

Cuba bayangkan hidup yang lebih baik.

Cuba bayangkan situasi di mana anda mempunyai pendapatan pasif dan wang yang cukup di bank sehingga anda tak perlu bergantung pada pekerjaan anda sekarang.

Cuba bayangkan KEBEBASAN dari stress, kekangan masa, trafik jam, bos yang jahat…

Jika anda nak kehidupan yang lebih baik….

Berhenti berdalih dan mula bertindak!

“Imperfect Action Is Better Than Perfect Inaction”

Ambil tindakan segera untuk belajar ilmu dan kemahiran FOREX yang akan menjana duit masuk ke poket anda di masa hadapan.

Dapatkan Ilmu Forex Kat Sini.

Dan apabila anda dah bersedia untuk trade, anda boleh buka akaun dengan forex broker seperti XM atau Fxprimus dan mula trade.

0

Bagaimana Jika Anda Gagal? Persoalan Trader Yang Selalu Rugi Dalam Forex

Dalam artikel kali ini, saya nak sentuh tentang benda yang jarang dibincangkan oleh penjual-penjual sistem dan seminar forex, iaitu, kecenderungan majoriti trader untuk rugi dalam forex.

Para pakar forex menyatakan bahawa 95% orang yang trade forex akan gagal. Cuma 5% je yang akan berjaya.

Saya mendapati benda ni betul. Saya ada ramai kawan yang trade forex. Daripada 10 orang yang trade, 9 akan rugi teruk.

Saya ada seorang kawan yang rugi 3000 USD dalam satu malam disebabkan kesilapan tak letak stop loss semasa trade. Tetapi itu belum teruk lagi. Ada seorang lagi yang saya kenal kerugian 40,000 USD dalam 3 hari trade!

Punca Trader Rugi Dalam Forex

1. Kebanyakan trader yang saya kenal tak guna stop loss.

Ini adalah tabiat yang kurang bijak kerana stop loss dapat membantu untuk mengurangkan risiko semasa trade. Bayangkan jika analisis anda tak menjadi dan market yang sepatutnya BUY bertukar menjadi SELL. Stop loss dapat meminimakan kerugian yang teruk. Dengan stop loss, anda cuma rugi sedikit jer.

2. Trade pair yang tak stabil.

Sebagai trader, anda kena lah bijak. Sebab hanya trader bijak sahaja yang akan profit dalam forex. Yang kurang bijak tu, maaf ye. Duit anda akan melayang. Khalid Hamid, pengasas Teknik Forex Sebenar menyarankan trader untuk trade Major Pair sahaja. Beliau tak menggalakkan trader trade cross pair dan lain-lain. Major pairs lebih stabil, ianya lebih mudah untuk dianalisa, dan pergerakannya lebih senang untuk dibaca.

3. Tak faham bagaimana menggunakan Risk to Reward Ratio yang betul.

Masuk trade, target 10 pip je tetapi stop loss, sehingga 100 pips atau lagi teruk, takde stop loss langsung.

Cara ini salah. Profit yang bakal dijana haruslah lebih besar dari risiko yang diambil. Bukan sebaliknya.

Jika Anda Selalu Gagal…

Jangan risau. Anda tak keseorangan.

Semua orang pernah gagal. Yang menjadi penentu adalah bagaimana anda respon kepada kegagalan itu.

Saya menerima banyak email dari trader yang selalu rugi. Nasihat saya sentiasa sama:

1. Amalkan kaedah trade yang selamat dengan mengambil risiko yang kecil. Biasanya, hanya 2 % dari modal. Kawalan risiko dilaksanakan dengan menggunakan stop loss.

2. Ambil sebahagian besar masa untuk analisis dan merancang (90 %). Selepas merancang, laksanakan apa yang dirancang (10 %).

3. Trade menggunakan Teknik Price Action. Teknik Forex Sebenar mengajar bagaimana trade kaedah Price Action dengan betul. Klik Di sini untuk info lanjut.

0

Indahnya Kehidupan Sebagai Forex Trader :-)

Saya tak pernah menyesal belajar ilmu dan mendalami forex. Di sebabkan forex lah, kehidupan saya semakin baik.

Duit di bank cukup, duit di poket pun cukup.

Isteri saya tak pernah merungut sebab keperluan rumah dijaga.

Jika ada apa-apa masalah kesihatan, saya terus je ke hospital swasta untuk berjumpa doktor pakar. Tak perlu lagi beratur kat hospital kerajaan dan dirawat oleh doktor pelatih.

Life is good ๐Ÿ™‚

Baru-baru ni, saya beli kereta baru. Kereta lama, Proton Saga, saya bagi percuma je kat adik saya di kampung. Kereta baru yang dibeli lebih besar..Jenama Isuzu DMax Vcross 3.0.

Masa buat pinjaman untuk kereta baru, pegawai bank yang meluluskan pinjaman terkejut dengan pendapatan bulanan saya. Dengan suara perlahan, dia memberitahu saya pendapatan bulanan saya cukup untuk bayar gaji beliau selama setahun…

Masa bekerja saya bukan seperti kebanyakan orang.

Saya cuma bekerja 1 jam sehari je…Ok, kadang-kadang, kalau rajin sedikit, saya akan bekerja 2 jam sehari.

Ya, memang best hidup sebagai forex trader full-time.

Dan saya harus berterima kasih kepada Encik Khalid Hamid kerana produk beliau, Teknik Forex Sebenar, panduan forex no#1 d Malaysia telah mengajar saya bagaimana untuk buat duit dari forex.

Beliau telah berjaya membimbing saya dan ramai lagi untuk memahami dan menguasai forex….supaya ekonomi kami terjamin.

Thank you Khalid Hamid..Thank You Teknik Forex Sebenar!

Jika anda berminat, anda boleh dapat info lanjut tentang Teknik Forex Sebenar kat sini.

0

Kos Kehidupan Menaik…Gaji Anda Pula? Hmm..

imagesSalam Kawan,

Adakah anda dah terfikir bagaimana nak “survive” tahun 2015?

Nampaknya ekonomi negara tak seindah yang disangkakan. Harga minyak dah jatuh, nilai Ringgit pula semakin susut dan GST bakal diperkenalkan pada 1 April 2015.

Kesannya?

Banyak pengangguran akan berlaku akibat pembuangan pekerja secara besar-besaran. Saya ada ramai kawan yang bekerja di sektor oil and gas. Sektor ini lah yang mengalami kesan yang teruk disebabkan harga minyak sedunia yang telah jatuh baru-baru ini. Mereka memberitahu saya bahawa syarikat-syarikat oil and gas ni sedang mengurangkan pekerja secara drastik.

Ramai di antara mereka mempunyai gaji RM 10,000 ke atas. Jika dibuang kerja, pendapatan mereka akan susut menjadi KOSONG!

Jika gaji dah menjadi kosong, bagaimana pula nak bayar pinjaman rumah? Pinjaman kereta? Kos persekolahan anak-anak?

Terus terang saya katakan benda ni memang pahit.

Saya menjangkakan trend “buang kerja” ini akan berterusan dan akan diguna pakai oleh syarikat-syarikat sektor lain sebagai strategi untuk mengurangkan kos.

Bagaimana Dengan Anda Pula? Adakah Anda Mempunyai Backup Plan Yang Kukuh?

Saya sangat percaya dengan falsafah bahawa seseorang itu HARUS mempunyai Multiple Streams of Income. Pendapatan anda harus dijana dari pelbagai sumber, bukan dari satu sahaja.

Jika anda mempunyai sumber pendapatan UTAMA dari pekerjaan anda, anda harus berusaha untuk tambahkan pendapatan anda dari sumber-sumber yang lain sebagai PERSEDIAAN untuk masa-masa yang sukar.

Saya nak TEGASKAN di sini: Masa-masa sukar akan datang!

Jika anda tak bersedia dari segi ekonomi, anda akan HANYUT dibawa arus globalisasi.

Buat persediaan SEKARANG! Bukan esok, bukan lusa tetapi hari ini untuk memperkukuhkan ekonomi anda.

5 Tips Untuk Bersedia Dari Segi Ekonomi

1. Simpan sekurang-kurangnya 10 peratus dari gaji anda dan masukkan ke dalam simpanan tetap seperti ASB atau mana-mana bank.

2. Kurangkan masa melepak dekat kedai kopi.

3. Belajar skill baru yang boleh menjana pendapatan pasif seperti Forex, Perniagaan Online, dan lain-lain.

4. Berusaha untuk kurangkan kos kehidupan dan buang benda-benda yang tak perlu (live below your means).

5. Buat pelaburan masa, tenaga dan duit untuk membina saluran-saluran pendapatan pasif yang akan menjana duit bulanan untuk anda di masa akan datang.

Kesimpulan

Tahun ini, anda harus meningkatkan PRODUCTIVITI dan menjadi lebih bijak dari tahun sebelumnya…Jika anda nak SELAMAT dari kemerosotan ekonomi yang bakal melanda. Anda harus BERUSAHA dengan bersungguh-sungguh. Kurangkan bermain, kurangkan lepak, kurangkan komplen, tetapi gandakan usaha, tingkatkan kemahiran, gandakan simpanan duit…

Sifu Forex

P.S. PENGUMUMAN PENTING: Teknik Forex Sebenar Versi 6 (TFSV6) sudah dilancarkan. TFSV6 adalah Panduan Forex No #1 Di Malaysia, bertujuan untuk mendidik dan membimbing rakyat Malaysia dan negara-negara jiran seperti Singapura, Brunei dan Indonesia untuk memiliki kemahiran yang tinggi dalam Forex sehingga mereka dapat menjana pendapatan 5-Angka seminggu secara pasif. Sila klik di sini untuk info lanjut tentang TFSV6.

0

Tahun 2015: Ekonomi Down, Kita Pula Yang Sentiasa Profit

Salam semua dan Selamat Tahun Baru 2015!

Orang kata tahun ini akan menjadi agak mencabar untuk kita di Malaysia. Harga minyak sedunia dah jatuh, nilai matawang Ringgit pun turut serta susut nilai. Setakat ni 1 USD bersamaan dengan 3.53 Ringgit.

Ramai yang mengatakan kegawatan ekonomi akan melanda Malaysia pada tahun ini.

Selain itu, GST pun bakal diperkenalkan pada tahun ini. Saya tak pasti bagaimana GST akan memberi kesan kepada masyarakat. Saya percaya kos kehidupan akan naik dan ramai orang akan merana terutama mereka yang masih lagi makan gaji. Gaji tak naik tapi kos semakin naik. Fikir kan lah..

Namun begitu, saya pasti tentang satu perkara:

Orang yang telah belajar untuk jana duit dari Forex akan sentiasa buat duit, tak kira lah samada ekonomi maju atau ekonomi jatuh.

Orang yang trade forex berada dalam situasi yang unik. Kita tak terlibat dalam perniagaan fizikal seperti menjual hasil pertanian atau mengejar projek kerajaan. Oleh itu, faktor seperti kekurangan pembeli langsung tak beri kesan kepada kita.

Peluang untuk buat duit dari forex akan sentiasa wujud setiap minggu dari hari Isnin sehingga Jumaat apabila pasaran matawang sedunia dibuka.

Jumlah duit yang anda boleh buat dari forex setiap minggu bergantung kepada MODAL yang anda laburkan dan KEMAHIRAN forex untuk mengenalpasti dan menangkap peluang yang ada apabila ia timbul depan mata.

Ok, saya nak berhenti menulis.

Tetapi sebelum itu, saya nak tunjukkan anda satu gambar bukti kejayaan forex dekat bawah:

testimonialbaru_2Ya, ini lah pendapatan yang anda boleh jana jika benar-benar dah mahir dalam forex.

Testimoni ini diperolehi dari laman web rasmi Teknik Forex Sebenar.

Jika anda berminat nak belajar jana duit lumayan dari forex, saya menyarankan supaya belajar dari guru yang sudah terbukti keupayaannya seperti Tuan Khalid Hamid, Teknik Forex Sebenar. Klik di sini untuk melawat laman rasmi Teknik Forex Sebenar.

1

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes