Bagaimana Anda Boleh “Berjaya” Dalam Forex?

successBlog post saya sebelum ini membincangkan tentang kenapa orang boleh rugi dalam Forex. Dalam segmen ini pula, saya akan berbincang tentang bagaimana anda boleh berjaya dalam Forex. Definisi berjaya di sini bermaksud trader yang membuat konsisten 5-angka dan 6-angka setiap bulan.

Sebagai admin blog ini, saya mempunyai kelebihan dari segi kenalan..Saya dapat berkenalan dengan ramai trader. Ada trader yang dah sampai tahap otai atau MASTER/EXPERT dan ada juga yang masih lagi newbie. Daripada perkenalan ini, saya dapat membuat beberapa perbandingan antara trader-trader yang sudah berjaya dan trader-trader yang selalu rugi, selalu loss.

Jika anda nak berjaya dalam Forex, anda HARUS mencontohi trader-trader yang sudah berjaya.

Saya pernah membaca ungkapan seorang yang bijaksana. Ianya dalam Bahasa Inggeris:

“Success leaves clues”

Apakah “Clue-Clue” Yang Ada Pada Forex Trader Berjaya?

1. Forex trader yang berjaya seperti pengasas Teknik Forex Sebenar, Khalid Hamid, Nial Fuller, otai forex dari Australia dan trader-trader yang lain semuanya gemar membaca buku kewangan berbentuk motivasi. Saya kenal Khalid Hamid secara peribadi dan saya tahu bahawa beliau amat gemar buku-buku yang ditulis oleh Robert Kiyosaki. Buku-buku sebegini membuka minda, memberikan ilmu kewangan yang betul dan memberi motivasi untuk terus berusaha meningkatkan pendapatan melalui Forex dan saluran-saluran lain.

2. Forex trader berjaya berfikiran jangka panjang dan ini jelas ditunjukkan dalam cara mereka trade. Trader-trader berjaya tak akan trade time frame pendek seperti 1 minute dan 1 hour. Mereka selalunya akan trade pada time frame yang lebih panjang seperti 4 hour chart, daily dan weekly. Mereka berfikiran sangat konsevatif dalam penggunaan wang dan dari segi risiko yang diambil dalam pasaran.

Jika newbie dan trader yang selalu margin call (total loss!!) gemar ambil risiko yang besar sehingga ada yang sampai risiko 50 peratus dari modal, trader-trader yang bergelar otai ni selalunya akan ambil risiko yang kecil dan mereka akan SELALU set stop loss.

Prinsip yang dipegang oleh trader berjaya adalah:

“Biar kalah trade, yang penting modal masih ada” dan “Trade only when your trading edge is present”.

3. Forex trader yang berjaya tak suka buang masa. Memandangkan masa itu EMAS, mereka akan mengambil inisiatif untuk mengurangkan masa untuk membuat sesuatu. Contohnya, semasa trade, mereka tak gemar duduk depan komputer lama-lama. Mereka menggunakan kaedah trading “set and release”. Set pending order, set stop loss..siap. Tak perlu lagi membelek-belek chart. Mereka percaya dengan analisis yang dibuat.

4. Semua forex trader berjaya yang saya kenal mempunyai GURU atau MENTOR yang mengajar mereka cara untuk trade dengan betul. Guru atau mentor ni tak semestinya face to face. Ada yang berguru melalui buku dan video, dan ada yang berguru melalui kelas.

Saya nak tekankan di sini bahawa forex forum di Internet bukan guru. Anda tak akan dapat nasihat yang baik dari forum. Jika ada nasihat yang bernas pun, biasanya, ia akan ditenggelami nasihat-nasihat dari orang-orang yang mempunyai agenda untuk menyesatkan dan memberikan info yang salah.

jika anda SERIUS nak berjaya dalam Forex, anda harus mula dengan mencari guru forex yang BERKALIBER untuk membimbing anda trade cara betul!

“Don’t Leave Your Financial Future to Chance!”

P.S. Jika anda nak BERJAYA dalam Forex, anda perlu panduan untuk trade dan untuk menjana pendapatan konsisten dari Forex. Panduan yang saya akan rekomen pada anda merupakan KURSUS PENUH yang akan mengajar anda trade Forex dari A ke Z.

Anda akan diajar melalui panduan PDF, video, bimbingan melalui Facebook Group Rahsia dan peluang untuk bertanya melalui email dan juga group.

Kelas Forex pun disediakan untuk pelajar-pelajar yang nak bimbingan lebih.

Panduan yang saya maksudkan di sini adalah Teknik Forex Sebenar oleh Khalid Hamid. Khalid Hamid merupakan seorang trader yang saya percaya sudah bergelar jutawan. Beliau menjadi kaya oleh kerana Forex. Saya percaya anda akan mendapat banyak ilmu jika berguru dengan beliau. Sila klik di sini untuk info lanjut.

1

Kenapa Anda Boleh Rugi Dalam Forex?

Dalam email yang saya hantar sebelum ini, saya bercerita tentang kawan trader yang jana 120 USD dalam 24 jam.

Cuba teka?

Saya mendapat update akhirnya beliau loss semua profit yang dikumpul pada keesokan harinya..Kesemuanya 150 USD!

Profit yang dijana loss, modal pula berkurang 30 USD.

Sebenarnya, kawan saya ini boleh cut loss semasa trade berada pada -70 USD tetapi bak kata pepatah orang putih:

“Old Habits Die Hard”

Sifat tamak dan terlalu yakin mengaburi logik dan common sense.

Akhirnya, beliau loss.

Persoalannya, kenapa kawan saya ini boleh rugi walaupun pada awalnya, beliau dah profit?

Jom kita kaji beberapa sebab benda ini berlaku. Anda boleh ambil ini sebagai pengajaran supaya tak mengulangi kesilapan ini dalam trade anda.

Pemikiran Tak Rasional Semasa Trading

Kadang-kadang, trader boleh bertindak tak rasional semasa trading. Apabila difikirkan semula, keputusan yang dibuat memang tak masuk akal tetapi keadaan sangat berlainan apabila anda sedang trade.nya,

Ada trader yang tak sanggup menerima loss dan akan berpegang kepada floating loss walaupun trend sudah berubah ataupun apabila suda jelas, analisis yang dibuat silap.

Dalam kes kawan saya ini, dia boleh cut loss dan cuma rugi 70 USD. Jika itu yang dibuat, beliau masih lagi net profit 50 USD. Benda ini masih ok. Malangnya, kawan ini tak dengar nasihat saya dan meneruskan floating loss sehingga lah sampai tahap 150 USD loss.

Bagaimana Untuk Mengelakkan Perkara Ini Berlaku Kepada Anda?

Untuk mengelakkan perkara ini berlaku kepada anda, anda perlu berpegang teguh kepada Trading Plan yang anda dah tulis.

Anda perlu mengamalkan disiplin menulis pelan anda dalam trading journal. Anda juga perlu sentiasa mengawasi diri dan emosi anda semasa trading. Anda perlu tetapkan jumlah maksimum yang anda sanggup loss dalam satu trade dan terus cut loss jika jumlah itu dah dilepasi. Money management dan pengawalan emosi diajar dalam Teknik Forex Sebenar.

Dalam kes kawan saya tadi, sepatutnya beliau cut loss apabila amaun sudah sampai USD 10. Tak perlu tunggu sehingga loss USD 70 dan tak perlu tunggu sehingga loss USD 150.

Yang penting, anda masih ada modal untuk trade.

Selamat Maju Jaya Dalam Forex!

Sifu Forex

P.S. Jika anda masih tercari-cari Forex Broker yang sesuai untuk trade, saya mencadangkan supaya anda tak ambil masa yang terlalu lama untuk membuat pilihan. Pada pendapat saya, ada beberapa broker yang agak ok untuk trade. Tetapi jika anda nak trade dengan forex broker yang terbaik, anda boleh mencuba broker XM. Sila klik di sini untuk info lanjut tentang mereka.

0

Bagaimana Teknik Forex Sebenar Dapat MENGUBAH Hidup Anda?

Salam Kawan,

Adakah ANDA Masih Baru Dalam FOREX, Atau Dah Berpengalaman Tetapi Selalu LOSS, Margin Call Dan Tak Pernah Withdraw?

Sila Baca Lanjut Di Bawah:

Saya mengenali Teknik Forex Sebenar (TFS) pada tahun 2012. Pada masa itu, saya masih lagi newbie. Langsung tak tau apa-apa tentang forex. Tetapi saya minat belajar.

Dari seorang newbie, saya telah berubah menjadi seorang trader yang mahir.

Modal permulaan saya cuma USD 100. Tetapi dalam jangka masa 3 bulan, saya dapat MENGGANDAKAN modal menjadi USD 2000!

Ini bukan kebetulan. Saya mendapat bantuan dan bimbingan dari guru forex dan panduan belajar forex: Teknik Forex Sebenar.

Untuk mengetahui lanjut, saya nak rekomen Panduan Forex Percuma ini.

Panduan Teknik Forex Sebenar telah mengajar saya bagaimana untuk:

  • Menjana PROFIT 100 hingga 200 pips dengan hanya SATU trade.
  • Betul-betul SELL AT TOP dan BUY AT BOTTOM.
  • Menjana untung dengan modal permulaan kecil 100 USD. Risiko yang diambil sangat kecil tetapi keuntungan pula sangat-sangat besar.
  • Menganalisa market cara mudah dan tak perlu guna sebarang indikator atau EA.
  • Menggunakan STRATEGI money management yang betul untuk meminimumkan loss.
  • Mengawal EMOSI semasa trading.
  • Memilih forex broker yang terbaik untuk trade.

Teknik Forex Sebenar sangat sesuai untuk orang yang baru nak memulakan langkah dalam dunia forex dan juga mereka yang sudah berpengalaman.

Apa Komen Orang Yang Dah Beli Pakej Teknik Forex Sebenar? Ok Ke Tak?

Adakah Teknik Forex Sebenar sesuai untuk anda? Jika nak kepastian lanjut, sila baca komen-komen orang yang dah beli Teknik Forex Sebenar di bawah:

Testi P1 1 (2)

Testi P1 2 (2)

Testi P1 3 (2)

Testi P1 5_5 (2)

testi-2014-3

Testimonial Part 3

Testimony 3

testi-new-nov-1

tfs-testimonial (2)tfs-testimonial-4 (2)

tfs-testimonial-end-marc (2)

Maklumat Penting

Memang tak dapat dinafikan lagi bahawa Teknik Forex Sebenar memang berkesan untuk MENGUBAH trader yang sentiasa loss menjadi trader yang sentiasa PROFIT.

Oleh itu, saya ingin mempelawa ANDA untuk menjadi Forex Trader Yang BERJAYA dan sentiasa UNTUNG!

Apa yang anda perlu sekarang adalah ilmu. Ilmu Forex yang Sebenar untuk memastikan trade-trade anda sentiasa PROFIT.

Untuk mendapat akses kepada semua panduan berbentuk PDF , panduan berbentuk VIDEO dan BIMBINGAN berterusan eksklusif melalui Facebook Group RAHSIA, anda perlu membuat tempahan sebanyak RM 397.00 sahaja.  

Ini merupakan pelaburan yang kecil kerana dengan ilmu forex yang bakal anda miliki, potensi untuk membuat PROFIT yang besar jauh lagi tinggi.

tempah-skrg

 Sila Klik Di Sini Untuk Menempah Teknik Forex Sebenar

headlineUtama

0

Bagaimana untuk Profit Berganda dalam Forex Walaupun Lose Dalam Trade?

Nota Penting: Jika anda dihantar ke page ini lepas mendaftar untuk panduan percuma, saya sarankan anda untuk check email anda. Panduan akan dihantar melalui email.. Seterusnya, anda boleh baca blog post di bawah :-)

Seperti yang dijanjikan kepada subscribers saya dekat Facebook, saya akan menerangkan tentang strategi PROFIT dalam forex. Biarpun anda lost trade…

Untuk melaksanakan strategi PROFIT ini, saya membuka REAL akaun dgn XM.

Nak tau bagaimana laksanakan strategi ini?

Ianya berdasarkan buku “Retire Young Retire Rich” oleh Robert Kiyosaki.

Sebenarnya, saya belajar strategi ini dari guru forex terkemuka, Khalid Hamid melalui kursus forex beliau, Teknik Forex Sebenar.

Ini apa yang selalu dikatakan oleh Masta Khalid Hamid: “dalam forex, anda boleh lose 6 kali, win cuma 4 kali tetapi masih lagi NET PROFIT”.

Apakah rahsianya di sini?

Ok, mudah sahaja. Anda kena pastikan jumlah profit yang berpotensi untuk dikaut jauh lebih banyak daripada duit yang dirisikokan. Dapatkan info lanjut dekat sini.

Duit yang dirisikokan? Ya, dalam forex, anda harus bersedia untuk rugi duit. Namun begitu, bagi setiap amaun duit yang dirisikokan, jumlah potensi profit adalah dua atau tiga kali ganda!

Berapa banyak yang anda perlu rugi? Mengikut panduan yang diajar dalam Teknik Forex Sebenar, cuma 3% daripada modal asal. Jika anda mula dengan modal 100 USD, 3% adalah 3 USD.

Anda tak boleh lose lebih dari 3 USD dalam satu trade!

Apakah akan jadi jika anda lose dalam satu trade?

Mudah! Modal anda akan berkurangan menjadi 97 USD. Anda masih berpeluang untuk menebus kekalahan anda. Jika anda trade sekali lagi dan profit 2 kali ganda risiko (dalam kes ini, 3 USD), anda akan profit 6 USD.

Nampak kecil je kan..Namun begitu, anda harus ingat, duit yang anda rugi sebelum ini dah cover balik dan modal anda sekarang dah modal dah meningkat menjadi 103 USD.

Dengan menggunakan teknik forex dan strategi money management yang diajar dalam Teknik Forex Sebenar, anda boleh menggandakan akaun 100 USD menjadi 1000 USD dengan CEPAT dan seterusnya, sehingga 10,000 USD..dalam setahun!

Teknik Saya Guna Untuk Jana Profit

Saya merupakan salah seorang pelajar Teknik Forex Sebenar (TFS). Sebelum terjumpa TFS, saya tak pernah trade. Belajar sendiri melalui site seperti BabyPips pun tak pernah.

Tetapi TFS mengubah semuanya. Saya guna TFS seratus peratus! Langsung tak campur aduk dengan teknik lain.

Ini teknik yang saya sering guna:

1. Inside Bar

2. Marubozu

Kedua-dua teknik ini diajar dalam Teknik Forex Sebenar di bahagian Teknik-Teknik Killer.

Saya akan terangkan sedikit tentang Inside Bar. Teknik Inside Bar merupakan salah satu teknik yang sering dipandang remeh oleh kerana ianya mudah difahami…Ianya nampak mudah tetapi realitinya, ianya sangat BERKUASA!

Teknik Inside Bar => Simple Tapi Power!

Dengan risiko yang sedikit, anda berpeluang meraih profit sehingga 10 KALI GANDA daripada risiko anda!

Apakah Ciri-Ciri Inside Bar?

Body kecil berada dalam lingkungan kawasan body candlestick sebelumnya. Sila rujuk gambar di bawah:

Anatomy-of-an-Inside-Bar
(Sumber dipetik dari: http://www.forexcrunch.com)

Nampak tak gambarajah di atas? Ada dua batang kotak atau lilin. Satu kotak berwarna hijau dan satu kotak lagi berwarna merah.

Kotak berwarna merah itu jauh lebih kecil daripada kotak berwarna hijau.

Candlestick adalah terminologi yang tepat untuk kotak tetapi bagi memudahkan pemahaman, istilah kotak digunakan.

Bila kah Inside Bar Berlaku?

Inside bar berlaku apabila market sedang buat Reversal atau tanda yang breakout akan berlaku.

Jom tengok beberapa contoh trade yang menggunakan inside bar di bawah:

Inside-Bar-at-a-key-resistance-area-resulting-in-strong-reversal-670x380

 Gambarajah 1.2

Inside-Bars-forming-at-a-breakout-area-and-then-the-price-breaking-the-Key-resistance-with-momentum-670x381Gambarajah 1.3

price-makes-second-round-of-rally-and-forms-an-Inside-bar-indicating-accumulation-before-next-leg-of-up-move-670x448Gambarajah 1.4

Bagaimana nak letak entry?

Mana nak letak stop loss?

Mana nak letak take profit?

Bagaimana kita nak tau analisis kita tu betul ke tak?

Saya tahu anda mempunyai banyak soalan. So begini, saya nak mempelawa anda untuk join group elit forex Teknik Forex Sebenar untuk mendapat bimbingan lanjutan.

Bimbingan yang anda akan dapat itu sama gak dgn kandungan dekat ebook dan video cuma anda boleh bertanya soalan, memerhatikan cara otai2 forex trade, share success story anda :-)

Berminat untuk BERJAYA sebagai forex trader?

Jom, jumpa anda dekat FB GROUP :-)

=> Sila klik di sini untuk join Teknik Forex Sebenar dan Group Rahsia <=

0

Kelas Penerangan Teknik Forex Sebenar di Kota Kinabalu pada 12 April 2014

Tuan Khalid Hamid, pengasas Teknik Forex Sebenar (TFS) baru-baru ini telah turun ke Kota Kinabalu, Sabah untuk bertemu dengan trader-trader TFS kat sana dan memberikan beberapa tips dan panduan bagaimana untuk memantapkan trade.

Kelas yang dijalankan memang best!

Antara topik-topik yang dibincangkan adalah:

  1. Semua tentang candlestick
  2. Support and Resistance (SNR)
  3. Trendline (TL)
  4. Money Management
  5. Tips mengawal emosi

Cuba tengok sedutan video dekat bawah:

Dalam video di atas, Masta Khalid Hamid menerangkan pembentukan hammer, bagaimana kenalpasti isyarat buy atau sell dan bagaimana nak set entry supaya profit maksimum dan loss minimum.

Jom tengok sedutan video yang seterusnya dekat bawah:

Klik di sini untuk dapat preview tentang Forex dan Teknik Forex Sebenar secara PERCUMA!

Ada beberapa tips POWER yang diajar oleh Tuan Khalid Hamid semasa kelas dan harus dipraktikkan oleh trader untuk mendapat profit maksimum dan meminimakan loss:

  1. Ada 3 faktor penting yang anda kena jaga semasa trading iaitu: Teknik, Money Management dan Emosi. Emosi yang secara automatik akan terjaga jika teknik dan money management dah ok.
  2. Market aktif 4pm – 12am sahaja. Jangan trade selain waktu-waktu ini.
  3. Kuasai major pairs dahulu. Fokus pada pair AU,GU, EU, UCHF dan UJPY. Pair-pair ini senang nak profit dan boleh stop loss kecil tapi profit banyak, malah pergerakan amat teratur seperti tangga.
  4. Tunggu candlestick close dan breakout “tangga”. Memang senang nampak market nak pergi ke arah mana.
  5. Fahami Candlestick dan Support and Resistance (SNR). CUKUP! Teknik dan kaedah trading yang lain adalah optional.
  6. Kejar PIPS, bukan DOLLAR.
  7. Fokus pada carta D1 dan H4 sahaja. Carta weekly boleh tengok gak tapi cuma untuk tengok trend.

Tuan Khalid Hamid juga ada mengajar beberapa RAHSIA yang ada dalam ebook tapi mungkin kurang jelas. Beliau telah memperjelaskan konsep-konsep ini semasa kelas. Antara rahsia yang diajar adalah penggunaan inside bar secara efektif, bagaimana nak buat entry bila nampak Marubozu dan teknik POWER GILER…

“Bagaimana nak gandakan 100 USD menjadi 12,000 USD dalam 7 trade sahaja”

Teknik ini agak berisiko tinggi dan melibatkan anda membuka 2 akaun, satu akaun low risk dan satu lagi akaun high risk. Anda cuma perlu buat satu trade yang profit setiap minggu dan dalam 3 bulan, duit 100 USD yang menjadi modal itu akan berganda menjadi 12,000 USD.

Oleh itu, saya nak mempelawa anda, jika anda seorang forex trader yang sudah trade demo atau real akaun tetapi selalu loss dan selalu margin call, atau anda seorang newbie dalam forex, tak tau apa-apa pun tentang forex tetapi sangat berminat untuk mendalami ilmu forex untuk sertai kami di Teknik Forex Sebenar supaya anda mendapat didikan forex yang sempurna.

Ini lah masanya untuk mengubah diri anda dari selalu kekurangan wang menjadi seorang trader yang lumayan sehingga duit kat bank pun penuh.

Saya harap anda tak melengah-lengahkan masa yang berharga ini.

Sila klik di sini jika anda berminat nak tau lanjut tentang Teknik Forex Sebenar.

0

Bagaimana Nial Fuller, Otai Forex Dari Australia Menganalisa Pasaran

Cuba bayangkan jika anda boleh trade seperti Nial Fuller.

Cuba bayangkan, jika anda mempunyai kebolehan untuk menganalisa pasaran, menggunakan kaedah support and resistance seperti video di atas, mengambil keputusan berdasarkan confluence dan dengan yakin, set entry di kawasan yang tepat untuk menjana profit sehingga 4 kali ganda?

Nial Fuller sebenarnya mengendalikan kursus forex beliau sendiri berdasarkan Price Action Forex Trading. Tetapi ianya dalam Bahasa Inggeris dan harga pun best juga ..lebih kurang 319 USD atau dalam Ringgit, RM 1048.87.

Teknik Forex Sebenar (TFS) mengajar benda yang sama cuma harga untuk join jauh lebih murah dan bahasa pengantara adalah dalam Bahasa Melayu.

Anda boleh baca salah satu komen yang diberikan oleh seorang pembeli TFS:

testi-5

Jika anda berminat untuk belajar ILMU FOREX dari Encik Khalid Hamid, saya mempelawa anda untuk join kat sini: KLIK DI SINI UNTUK INFO LANJUT

P.S. Saya perlu berterus terang dengan anda. Selain ilmu forex, anda perlu trade menggunakan forex broker yang boleh dipercayai. Persoalannya, nak percaya forex broker yang mana satu? Sila klik di sini untuk info forex broker terbaik.

0

Adakah Anda Melakukan Kesilapan ini Semasa Trade Forex?

Sebagai manusia, kita tidak terlepas daripada membuat kesilapan. Namun begitu, kesilapan yang dibuat semasa trade forex boleh menyebabkan kita kerugian duit. Itu lah sebab ilmu sangat penting. Panduan  Forex Percuma ini memberi anda cara bagaimana mengurangkan loss dan menggandakan profit dalam forex.

Sebagai forex trader, anda harus elak daripada melakukan kesilapan-kesilapan ini:

1. Trade menggunakan indikator dan software yang canggih tanpa memahami keadaan market.

2. Takde TRADING PLAN. Anda tak mempunyai arah tuju dan fokus.

3. Trade seperti seorang yang BERJUDI. Biasanya melibatkan trader2 yang mengambil RISIKO yg terlalu tinggi semasa trade.

4. Gagal untuk mengawal EMOSI semasa trading. Ini biasanya berlaku apabila anda rugi duit dan ingin top-up modal utk mendapat semula duit yg lesap tu.

5. Kurang KESABARAN sebab nak cepat buat profit.

6. Trade menggunakan Time Frame yang rendah. Carta 15 minit ke bawah sangat tak stabil. Lebih baik guna time frame tinggi seperti carta 4 jam dan carta harian.

SELAMAT MAJU JAYA DALAM FOREX!

~ Sifu Forex ~

P.S. Dengan ILMU FOREX yang BETUL, anda dapat menukar USD 100 menjadi USD 10,000 dalam 10 bulan sahaja! Forex bukan skim cepat kaya tetapi satu CARA yang sah untuk menambahkan ekuiti anda.

Persoalan: Kat mana nak dapat ILMU FOREX yang BETUL?? Sila klik sini untuk info lanjut.

0

Apa Kata Para Trader Yang Dah Beli Teknik Forex Sebenar?

Salam Trader..Kita bertemu lagi dalam wadah blog ini.

Saya sering ditanya soalan ini:

“Saya nak buat profit dalam forex..Boleh tak Teknik Forex Sebenar bantu saya?”

Saya bukan pakar dan saya tak boleh menilik nasib seseorang. Kejayaan seseorang itu sangat-sangat bergantung pada INISIATIF yang ditunjukkan. Takde orang yang dapat paksa anda untuk berjaya.

Namun begitu, saya percaya bahawa Teknik Forex Sebenar boleh BANTU anda untuk mencapai impian anda untuk menjadi seorang forex trader LUMAYAN jika anda tekun belajar teknik dan prinsip forex yang diajar.

Jom kita tengok apa kata para trader yang dah beli Teknik Forex Sebenar….

testi-1testi-2

testi-3

Anda boleh baca lebih banyak testimoni tentang Teknik Forex Sebenar kat sini.

So, apa kata anda? Adakah anda berminat untuk maju setapak lagi sebagai forex trader?

Ok, kalau berminat, sila dapatkan info lanjut kat sini!

0

Petua untuk Buat Profit Dalam Forex

Salam semua!

Diharapkan anda semua sihat. Terima kasih kerana mengambil masa untuk melawat blog ini. Tujuan saya menulis blog post pada kali ini adalah untuk menjawab persoalan UTAMA kebanyakan forex trader kat luar sana sama ada yang baru nak belajar atau yang dah berpengalaman tetapi sering kali loss iaitu “Bagaimana untuk Membuat Profit yang Konsisten Dalam Forex?”

Petua-petua yang diberikan di sini mungkin dapat membantu anda untuk mencatur strategi supaya tahun ini anda dapat menjana lebih banyak duit dan menikmati kehidupan yang anda sentiasa inginkan.

1. Tulis berapa anda target nak buat dalam 12 bulan. Ini merupakan matlamat jangka panjang. Kalau anda nak jana 10,000 USD dalam 10 bulan, tuliskan angka tersebut dalam TRADING PLAN anda.

2. Rancang bagaimana nak capai target dalam jangka masa yg ditetapkan. Perancangan anda harus ditulis dalam TRADING PLAN anda. Kenalpasti berapa pips yang anda mesti buat dalam seminggu utk capai target anda. Contohnya, untuk buat 10,000 USD dalam 10 bulan dgn hanya 100 USD sebagai modal, anda harus buat sekurang-kurangnya 200 pips dalam seminggu.

3. Kenalpasti proses, teknik dan sistem FOREX yang anda harus BELAJAR utk mencapai jumlah pips yang ditarget. INI SANGAT PENTING! Terdapat banyak sistem forex kat luar sana. Anda perlu pilih teknik yang TERBAIK. Nak tau teknik forex terbaik? Klik di sini untuk info lanjut.

4. Ambil tindakan segera!! Anda tak akan buat duit jika duduk jer baca buku, baca komen2 kat Facebook, dan menonton Youtube. DUIT dijana apabila anda TAKE ACTION!

0

Bagaimana Teknik Forex Sebenar Boleh Bantu Gandakan Wang Anda Daripada 100 USD Menjadi 10,000 USD Dalam 10 Bulan

Rahsia nak tukar 100 USD menjadi 10,000 USD dalam 10 bulan terletak pada Trading Plan TFS. Trading Plan ni simple jer tetapi POWER. Syaratnya, anda kena buat 200 pips setiap minggu secara konsisten. Teknik untuk buat 200 pips seminggu diajar dalam pakej penuh Teknik Forex Sebenar.

Rata-rata, forex trader yang membeli TFS dan mendalami ilmu yang diajar kebanyakannya mendapat hasil yang agak baik. Jom kita tengok dahulu apa orang kata tentang TFS:

Testi P1 3 (2)

testi-2014-3

tfs-testi-2014-1

Hasil yang dikecapi oleh trader-trader yang memberi komen diatas boleh dikatakan agak luar biasa. Mereka menggunakan ILMU yang dipelajari dalam buku panduan PDF dan siri video Teknik Forex Sebenar (TFS) sebagai senjata rahsia setiap kali trade untuk mendapat PROFIT yang berganda.

Sebenarnya, anda pun boleh mendapat hasil yang POWER seperti mereka. Anda cuma perlu belajar ilmu forex yang mereka telah pelajari dan laksanakan. ILMU itu boleh diperolehi jika anda mendapatkan Teknik Forex Sebenar (TFS). Klik di sini jika berminat nak beli TFS.

Apa Yang Anda Akan Dapat Selepas Beli Teknik Forex Sebenar?

Teknik Forex Sebenar adalah produk berharga RM 397 yang dicipta oleh Encik Khalid Hamid dan ianya merangkumi:

  1. Buku Panduan PDF setebal 153 mukasurat. Buku ini mengajar anda semua yang anda perlu tahu tentang FOREX. Ianya sangat lengkap tetapi mudah untuk difahami.
  2. 14 Video Tutorial yang MUDAH difahami. Siri video tutorial ini akan menunjukkan secara LIVE bagaimana untuk melaksanakan konsep dan teknik-teknik FOREX yang diajar dalam buku panduan.
  3. Pas Eksklusif Secret Group Facebook TEKNIK FOREX SEBENAR. Ini merupakan panduan bagaimana nak masuk Secret Group Facebook TFS. Terus-terang saya katakan, Secret Group ini sangat berguna untuk trader. Di sini lah anda akan mendapat info terkini tentang TFS dan mendapat analisis terkini dari ahli-ahli TFS yang lain.
  4. Trading Plan TFS. Trading Plan ini membongkar RAHSIA menukar 100 USD menjadi 10,000 USD dalam tempoh 10 bulan sahaja!!

Anda akan mendapat akses kepada semua bahan pembelajaran TFS dalam tempoh 24 jam selepas tempahan anda disahkan. Saya perlu ingatkan anda bahawa pakej ini tidak dihantar secara fizikal ke alamat anda kerana TFS adalah produk digital. Maksudnya di sini, anda cuma perlu download semua bahan pembelajaran TFS melalui link khas yang diberikan melalui email.

Apa Yang Saya Nak Anda Buat Sekarang:

Jika anda betul-betul serius nak belajar FOREX dengan betul, saya nak anda klik link ini untuk buat tempahan sekarang juga.

Anda cuma perlu bayar RM 397 untuk memiliki Teknik Forex Sebenar untuk selama-lamanya. Anggap ini sebagai pelaburan untuk masa hadapan. Saya gerenti pelaburan anda tak akan sia-sia.

Selain itu, jika anda tak puas hati dengan pembelian anda, anda boleh minta duit anda dikembalikan dalam tempoh 60 hari selepas tarikh beli. Anda tak akan ditanya sebarang soalan dan duit anda akan dikembalikan secepat mungkin.

P.S. Saya nak ingatkan bahawa SEKARANG adalah masa terbaik untuk memiliki Teknik Forex Sebenar. Jangan tunggu sampai ESOK! Ini lah peluang anda untuk menjadi seorang FOREX Trader yang Menjana 5 Angka Setiap Minggu. klik link ini untuk buat tempahan sekarang juga.

0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes