Kelas Penerangan Teknik Forex Sebenar di Kota Kinabalu pada 12 April 2014

Tuan Khalid Hamid, pengasas Teknik Forex Sebenar (TFS) baru-baru ini telah turun ke Kota Kinabalu, Sabah untuk bertemu dengan trader-trader TFS kat sana dan memberikan beberapa tips dan panduan bagaimana untuk memantapkan trade.

Kelas yang dijalankan memang best!

Antara topik-topik yang dibincangkan adalah:

  1. Semua tentang candlestick
  2. Support and Resistance (SNR)
  3. Trendline (TL)
  4. Money Management
  5. Tips mengawal emosi

Cuba tengok sedutan video dekat bawah:

Dalam video di atas, Masta Khalid Hamid menerangkan pembentukan hammer, bagaimana kenalpasti isyarat buy atau sell dan bagaimana nak set entry supaya profit maksimum dan loss minimum.

Jom tengok sedutan video yang seterusnya dekat bawah:

Ada beberapa tips POWER yang diajar oleh Tuan Khalid Hamid semasa kelas dan harus dipraktikkan oleh trader untuk mendapat profit maksimum dan meminimakan loss:

  1. Ada 3 faktor penting yang anda kena jaga semasa trading iaitu: Teknik, Money Management dan Emosi. Emosi yang secara automatik akan terjaga jika teknik dan money management dah ok.
  2. Market aktif 4pm – 12am sahaja. Jangan trade selain waktu-waktu ini.
  3. Kuasai major pairs dahulu. Fokus pada pair AU,GU, EU, UCHF dan UJPY. Pair-pair ini senang nak profit dan boleh stop loss kecil tapi profit banyak, malah pergerakan amat teratur seperti tangga.
  4. Tunggu candlestick close dan breakout “tangga”. Memang senang nampak market nak pergi ke arah mana.
  5. Fahami Candlestick dan Support and Resistance (SNR). CUKUP! Teknik dan kaedah trading yang lain adalah optional.
  6. Kejar PIPS, bukan DOLLAR.
  7. Fokus pada carta D1 dan H4 sahaja. Carta weekly boleh tengok gak tapi cuma untuk tengok trend.

Tuan Khalid Hamid juga ada mengajar beberapa RAHSIA yang ada dalam ebook tapi mungkin kurang jelas. Beliau telah memperjelaskan konsep-konsep ini semasa kelas. Antara rahsia yang diajar adalah penggunaan inside bar secara efektif, bagaimana nak buat entry bila nampak Marubozu dan teknik POWER GILER…

“Bagaimana nak gandakan 100 USD menjadi 12,000 USD dalam 7 trade sahaja”

Teknik ini agak berisiko tinggi dan melibatkan anda membuka 2 akaun, satu akaun low risk dan satu lagi akaun high risk. Anda cuma perlu buat satu trade yang profit setiap minggu dan dalam 3 bulan, duit 100 USD yang menjadi modal itu akan berganda menjadi 12,000 USD.

Oleh itu, saya nak mempelawa anda, jika anda seorang forex trader yang sudah trade demo atau real akaun tetapi selalu loss dan selalu margin call, atau anda seorang newbie dalam forex, tak tau apa-apa pun tentang forex tetapi sangat berminat untuk mendalami ilmu forex untuk sertai kami di Teknik Forex Sebenar supaya anda mendapat didikan forex yang sempurna.

Ini lah masanya untuk mengubah diri anda dari selalu kekurangan wang menjadi seorang trader yang lumayan sehingga duit kat bank pun penuh.

Saya harap anda tak melengah-lengahkan masa yang berharga ini.

Sila klik di sini jika anda berminat nak tau lanjut tentang Teknik Forex Sebenar.

0

Bagaimana Nial Fuller, Otai Forex Dari Australia Menganalisa Pasaran

Cuba bayangkan jika anda boleh trade seperti Nial Fuller.

Cuba bayangkan, jika anda mempunyai kebolehan untuk menganalisa pasaran, menggunakan kaedah support and resistance seperti video di atas, mengambil keputusan berdasarkan confluence dan dengan yakin, set entry di kawasan yang tepat untuk menjana profit sehingga 4 kali ganda?

Nial Fuller sebenarnya mengendalikan kursus forex beliau sendiri berdasarkan Price Action Forex Trading. Tetapi ianya dalam Bahasa Inggeris dan harga pun best juga ..lebih kurang 319 USD atau dalam Ringgit, RM 1048.87.

Teknik Forex Sebenar (TFS) mengajar benda yang sama cuma harga untuk join jauh lebih murah dan bahasa pengantara adalah dalam Bahasa Melayu.

Anda boleh baca salah satu komen yang diberikan oleh seorang pembeli TFS:

testi-5

Jika anda berminat untuk belajar ILMU FOREX dari Encik Khalid Hamid, saya mempelawa anda untuk join kat sini: KLIK DI SINI UNTUK INFO LANJUT

P.S. Saya perlu berterus terang dengan anda. Selain ilmu forex, anda perlu trade menggunakan forex broker yang boleh dipercayai. Persoalannya, nak percaya forex broker yang mana satu? Sila klik di sini untuk info forex broker terbaik.

0

Adakah Anda Melakukan Kesilapan ini Semasa Trade Forex?

Sebagai manusia, kita tidak terlepas daripada membuat kesilapan. Namun begitu, kesilapan yang dibuat semasa trade forex boleh menyebabkan kita kerugian duit. Itu lah sebab ilmu sangat penting. Panduan  Forex Percuma ini memberi anda cara bagaimana mengurangkan loss dan menggandakan profit dalam forex.

Sebagai forex trader, anda harus elak daripada melakukan kesilapan-kesilapan ini:

1. Trade menggunakan indikator dan software yang canggih tanpa memahami keadaan market.

2. Takde TRADING PLAN. Anda tak mempunyai arah tuju dan fokus.

3. Trade seperti seorang yang BERJUDI. Biasanya melibatkan trader2 yang mengambil RISIKO yg terlalu tinggi semasa trade.

4. Gagal untuk mengawal EMOSI semasa trading. Ini biasanya berlaku apabila anda rugi duit dan ingin top-up modal utk mendapat semula duit yg lesap tu.

5. Kurang KESABARAN sebab nak cepat buat profit.

6. Trade menggunakan Time Frame yang rendah. Carta 15 minit ke bawah sangat tak stabil. Lebih baik guna time frame tinggi seperti carta 4 jam dan carta harian.

SELAMAT MAJU JAYA DALAM FOREX!

~ Sifu Forex ~

P.S. Dengan ILMU FOREX yang BETUL, anda dapat menukar USD 100 menjadi USD 10,000 dalam 10 bulan sahaja! Forex bukan skim cepat kaya tetapi satu CARA yang sah untuk menambahkan ekuiti anda.

Persoalan: Kat mana nak dapat ILMU FOREX yang BETUL?? Sila klik sini untuk info lanjut.

0

Apa Kata Para Trader Yang Dah Beli Teknik Forex Sebenar?

Salam Trader..Kita bertemu lagi dalam wadah blog ini.

Saya sering ditanya soalan ini:

“Saya nak buat profit dalam forex..Boleh tak Teknik Forex Sebenar bantu saya?”

Saya bukan pakar dan saya tak boleh menilik nasib seseorang. Kejayaan seseorang itu sangat-sangat bergantung pada INISIATIF yang ditunjukkan. Takde orang yang dapat paksa anda untuk berjaya.

Namun begitu, saya percaya bahawa Teknik Forex Sebenar boleh BANTU anda untuk mencapai impian anda untuk menjadi seorang forex trader LUMAYAN jika anda tekun belajar teknik dan prinsip forex yang diajar.

Jom kita tengok apa kata para trader yang dah beli Teknik Forex Sebenar….

testi-1testi-2

testi-3

Anda boleh baca lebih banyak testimoni tentang Teknik Forex Sebenar kat sini.

So, apa kata anda? Adakah anda berminat untuk maju setapak lagi sebagai forex trader?

Ok, kalau berminat, sila dapatkan info lanjut kat sini!

0

Petua untuk Buat Profit Dalam Forex

Salam semua!

Diharapkan anda semua sihat. Terima kasih kerana mengambil masa untuk melawat blog ini. Tujuan saya menulis blog post pada kali ini adalah untuk menjawab persoalan UTAMA kebanyakan forex trader kat luar sana sama ada yang baru nak belajar atau yang dah berpengalaman tetapi sering kali loss iaitu “Bagaimana untuk Membuat Profit yang Konsisten Dalam Forex?”

Petua-petua yang diberikan di sini mungkin dapat membantu anda untuk mencatur strategi supaya tahun ini anda dapat menjana lebih banyak duit dan menikmati kehidupan yang anda sentiasa inginkan.

1. Tulis berapa anda target nak buat dalam 12 bulan. Ini merupakan matlamat jangka panjang. Kalau anda nak jana 10,000 USD dalam 10 bulan, tuliskan angka tersebut dalam TRADING PLAN anda.

2. Rancang bagaimana nak capai target dalam jangka masa yg ditetapkan. Perancangan anda harus ditulis dalam TRADING PLAN anda. Kenalpasti berapa pips yang anda mesti buat dalam seminggu utk capai target anda. Contohnya, untuk buat 10,000 USD dalam 10 bulan dgn hanya 100 USD sebagai modal, anda harus buat sekurang-kurangnya 200 pips dalam seminggu.

3. Kenalpasti proses, teknik dan sistem FOREX yang anda harus BELAJAR utk mencapai jumlah pips yang ditarget. INI SANGAT PENTING! Terdapat banyak sistem forex kat luar sana. Anda perlu pilih teknik yang TERBAIK. Nak tau teknik forex terbaik? Klik di sini untuk info lanjut.

4. Ambil tindakan segera!! Anda tak akan buat duit jika duduk jer baca buku, baca komen2 kat Facebook, dan menonton Youtube. DUIT dijana apabila anda TAKE ACTION!

0

Bagaimana Teknik Forex Sebenar Boleh Bantu Gandakan Wang Anda Daripada 100 USD Menjadi 10,000 USD Dalam 10 Bulan

Rahsia nak tukar 100 USD menjadi 10,000 USD dalam 10 bulan terletak pada Trading Plan TFS. Trading Plan ni simple jer tetapi POWER. Syaratnya, anda kena buat 200 pips setiap minggu secara konsisten. Teknik untuk buat 200 pips seminggu diajar dalam pakej penuh Teknik Forex Sebenar.

Rata-rata, forex trader yang membeli TFS dan mendalami ilmu yang diajar kebanyakannya mendapat hasil yang agak baik. Jom kita tengok dahulu apa orang kata tentang TFS:

Testi P1 3 (2)

testi-2014-3

tfs-testi-2014-1

Hasil yang dikecapi oleh trader-trader yang memberi komen diatas boleh dikatakan agak luar biasa. Mereka menggunakan ILMU yang dipelajari dalam buku panduan PDF dan siri video Teknik Forex Sebenar (TFS) sebagai senjata rahsia setiap kali trade untuk mendapat PROFIT yang berganda.

Sebenarnya, anda pun boleh mendapat hasil yang POWER seperti mereka. Anda cuma perlu belajar ilmu forex yang mereka telah pelajari dan laksanakan. ILMU itu boleh diperolehi jika anda mendapatkan Teknik Forex Sebenar (TFS). Klik di sini jika berminat nak beli TFS.

Apa Yang Anda Akan Dapat Selepas Beli Teknik Forex Sebenar?

Teknik Forex Sebenar adalah produk berharga RM 397 yang dicipta oleh Encik Khalid Hamid dan ianya merangkumi:

  1. Buku Panduan PDF setebal 153 mukasurat. Buku ini mengajar anda semua yang anda perlu tahu tentang FOREX. Ianya sangat lengkap tetapi mudah untuk difahami.
  2. 14 Video Tutorial yang MUDAH difahami. Siri video tutorial ini akan menunjukkan secara LIVE bagaimana untuk melaksanakan konsep dan teknik-teknik FOREX yang diajar dalam buku panduan.
  3. Pas Eksklusif Secret Group Facebook TEKNIK FOREX SEBENAR. Ini merupakan panduan bagaimana nak masuk Secret Group Facebook TFS. Terus-terang saya katakan, Secret Group ini sangat berguna untuk trader. Di sini lah anda akan mendapat info terkini tentang TFS dan mendapat analisis terkini dari ahli-ahli TFS yang lain.
  4. Trading Plan TFS. Trading Plan ini membongkar RAHSIA menukar 100 USD menjadi 10,000 USD dalam tempoh 10 bulan sahaja!!

Anda akan mendapat akses kepada semua bahan pembelajaran TFS dalam tempoh 24 jam selepas tempahan anda disahkan. Saya perlu ingatkan anda bahawa pakej ini tidak dihantar secara fizikal ke alamat anda kerana TFS adalah produk digital. Maksudnya di sini, anda cuma perlu download semua bahan pembelajaran TFS melalui link khas yang diberikan melalui email.

Apa Yang Saya Nak Anda Buat Sekarang:

Jika anda betul-betul serius nak belajar FOREX dengan betul, saya nak anda klik link ini untuk buat tempahan sekarang juga.

Anda cuma perlu bayar RM 397 untuk memiliki Teknik Forex Sebenar untuk selama-lamanya. Anggap ini sebagai pelaburan untuk masa hadapan. Saya gerenti pelaburan anda tak akan sia-sia.

Selain itu, jika anda tak puas hati dengan pembelian anda, anda boleh minta duit anda dikembalikan dalam tempoh 60 hari selepas tarikh beli. Anda tak akan ditanya sebarang soalan dan duit anda akan dikembalikan secepat mungkin.

P.S. Saya nak ingatkan bahawa SEKARANG adalah masa terbaik untuk memiliki Teknik Forex Sebenar. Jangan tunggu sampai ESOK! Ini lah peluang anda untuk menjadi seorang FOREX Trader yang Menjana 5 Angka Setiap Minggu. klik link ini untuk buat tempahan sekarang juga.

0

Bagaimana untuk Memastikan Duit Anda tak Lebur Apabila Trade FOREX?

laptop-and-coffeeSaya tau ramai yang melawat website ni sebab nak tau bagaimana nak menjana sedikit duit melalui forex untuk hidup lebih selesa dan juga kerana kos kehidupan semakin meningkat. Hidup memang perit..kalau kita tak ada sumber pendapatan yang lain. Alangkah baiknya jika kita ada jalan keluar dari semua ni.

Jalan keluar memang ada tuan! Persoalannya, samada nak ikut ke tak! Jalan keluar yang saya maksudkan di sini adalah FOREX. Ini lah jalan yang terbukti mampu menjana pendapatan sampingan.

Contohnya, Baru-baru ni, ada seorang pembeli sah Teknik Forex Sebenar yang membuat USD 1019 dalam 23 jam. USD 1019 bukan sikit bro dan nak buat duit sebanyak itu dalam sehari, memang hebat! Anda boleh baca komen beliau kat sini.

Untuk buat duit sebanyak itu dalam forex, anda perlu menguasai SKIL dan TEKNIK FOREX yang diamalkan oleh forex trader yang sudah berjaya. Tanpa ini, anda akan GAGAL dalam forex. Duit anda akan lebur dalam sekelip mata.

Bagaimana untuk memastikan duit anda tak lebur apabila trade FOREX?

  1. Jika anda masih baru (NEWBIE), anda MESTI trade dengan menggunakan demo akaun dari forex broker yang boleh dipercayai. Saya boleh rekomen broker FXPRIMUS. Sila klik sini untuk dapat info lanjut.
  2. Dapatkan BANTUAN dari forex trader yang berpengalaman dan yang mempunyai rekod trading yang bagus. AMARAN: jangan belajar dari trader yang dah lama trade tetapi selalu KALAH. Trader-trader sebegini biasanya berfikiran NEGATIF kerana duit mereka dah lebur di pasaran. Belajar FOREX dari sumber atau kursus yang boleh dipercayai seperti Teknik Forex Sebenar.
  3. Apabila sudah bersedia, anda boleh mula trade tetapi trade dengan modal yang kecil terlebih dahulu sebelum trade dengan modal besar. 100 USD adalah modal permulaan yang berpatutan. Anda harus mencari jalan bagaimana nak gandakan modal USD 100 menjadi USD 1000 dan seterusnya, USD 10,000. Jika anda mengamalkan teknik ini, saya pasti, anda akan mencapai USD 10,000 dalam tak sampai setahun.

Jika anda masih baru dalam FOREX, saya menyarankan supaya berhati-hati dan jangan buang duit sesuka hati. Dapatkan ilmu FOREX terlebih dahulu sebelum membuat percubaan untuk trade. Saya gerenti, anda tak akan menyesal jika anda ikut apa yang saya tulis kat sini.

P.S. Sila download Preview Percuma Teknik Forex Sebenar kat sini. Panduan ini KHAS bagi anda yang berminat untuk belajar bagaimana nak trade dalam FOREX menggunakan Teknik Forex yang POWER. Klik sini untuk info lanjut.

0

Matlamat Saya Pada Tahun 2014: Menjadi Full-Time Trader

2014-blogpost1Salam semua dan Selamat Tahun Baru 2014. Semoga tahun ini membawa kejayaan bagi anda. Secara peribadi, tahun 2013 merupakan tahun yang sangat baik dari segi penjanaan kekayaan. Saya telah menjumpai kod rahsia untuk menjana duit dengan begitu sahaja tanpa membuat banyak kerja.

Pada tahun 2014, saya mempunyai matlamat untuk menjadi FULL-TIME TRADER. Ya, itu lah matlamat yang saya telah set untuk diri sendiri. Saya yakin dengan ilmu FOREX yang saya telah pelajari dari Teknik Forex Sebenar, saya mampu mencapai matlamat ini. Sila baca info lanjut tentang Teknik Forex Sebenar kat sini.

Bagaimana dengan anda? Adakah anda mempunyai matlamat untuk mempertingkatkan diri anda pada tahun ini?

Jika anda mempunyai NIAT untuk menjadi seorang forex trader yang HEBAT dan menjana pendapatan 5 angka setiap minggu, saya mengesyorkan supaya mendapatkan panduan Preview Percuma Teknik Forex Sebenar kat sini. Panduan ini akan memberi pengenalan forex dan teknik RAHSIA yang saya gunakan untuk menjana minimum 200 pips setiap minggu. Download panduan PERCUMA forex kat sini.

0

Teknik Forex Sebenar Akan Naik Harga? Baca Lanjut…

60-day-guaranteeTeknik Forex Sebenar (TFS) boleh dianggap sebagai Universiti Forex untuk trader-trader dari Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia kerana bahasa yang digunakan adalah Bahasa Melayu.

Objectif utama TFS adalah untuk menghasilkan forex trader yang konsisten menjana pendapatan 5 angka seminggu dengan menggunakan teknik forex mudah. Teknik yang sama digunakan oleh trader profesional seluruh dunia untuk trade.

Teknik Forex Sebenar mempunyai reputasi yang sangat baik di kalangan forex trader. Anda boleh tengok komen-komen mereka di bahagian Testimoni. 

Bagaimana pun, ini info TERBARU yang saya baru dapat: Teknik Forex Sebenar akan NAIK HARGA tak lama lagi.

Mulai 20 September 2013, Teknik Forex Sebenar akan dinaikkan harga ke RM 349.00.

Tuan-tuan dan puan-puan, saya nak bagi tau yang anda masih lagi sempat untuk membeli TFS pada harga promosi iaitu RM 349. Sila klik sini untuk beli TFS pada harga promosi.

Apa yang ANDA akan DAPAT dengan membeli Teknik Forex Sebenar?

  1. Belajar bagaimana untuk mendapat PROFIT beratus-ratus PIPS dengan hanya satu trade.
  2. Belajar bagaimana betul-betul SELL AT  TOP dan BUY AT BOTTOM.
  3. Belajar Teknik ini digunapakai oleh professional trader serata dunia. Diulangi, SERATA DUNIA!! Dah beratus-ratus tahun ia digunakan.
  4. Belajar bagaimana nak siap setting tak sampai 5 minit.
  5. Belajar Teknik Forex yang sangat MUDAH! Orang yang betul-betul newbie / baru dalam forex pun boleh tangkap apa yang diajar.
  6. Ebook dan video tutorial yang ringkas, padat serta mudah difahami
  7. Lengkap dari A – Z. Broker, Money Management, Kawalan Emosi, Isu-Isu Semasa dan banyak lagi terkandung di dalam TEKNIK FOREX SEBENAR

Anda harus ingat, harga Teknik Forex Sebenar akannaim pada 20 Disember 2013. So kalau nak beli pada harga murah, sila beli kat sini sekarang pada HARGA PROMOSI YG MURAH.

Sembang lagi,

Sifu Forex

P.S. Tahu tak bahawa Teknik Forex Sebenar dijamin oleh 60 days money back guarantee?  Maksudnya, jika anda dah beli produk ini dan mendapati ia tak sesuai untuk anda, anda boleh minta duit dikembalikan dalam tempoh 60 hari. Pihak TFS akan kembalikan wang anda tak soalan. Tetapi saya sangat YAKIN bahawa anda akan berpuas hati dengan apa yang diajar dalam Teknik Forex Sebenar sehingga anda tak nak minta refund. Beli TFS kat sini okay..

0

Rahsia OTAI Forex (Yg Buat Duit BERGANDA Secara Senyap)

gbpusddaily copy

Apakah RAHSIA forex trader yang BERJAYA? Apasal dorang sentiasa boleh buat duit dalam forex? Ini rahsianya:

Mereka mengamalkan Teknik Forex SIMPLE TAPI POWER! =>Klik sini untuk info lanjut.

Lubuk duit Forex sebenarnya terletak pada 3 elemen utama di bawah:

1. Teknik yang tepat untuk menentukan ARAH pasaran. Anda memang HEBAT jika tiap kali anda trade, 90 peratus analisis anda betul.

2. Kalau market tak menentu dan analisis anda tak tepat? Kat sini lah kita guna money management betul. Ingat ya, anda hanya boleh risiko 3-5% daripada modal anda.

3. Disiplin untuk “scan” dan memerhati market dan menolak GODAAN utk trade setiap masa. Amalkan petua 90% analisis, 10% trade.

P.S. Jika berminat, ANDA boleh dapatkan Panduan Forex PERCUMA yg POWER kat sini

P.P.S. Nak bimbingan eksklusif melalui VIP group? Anda akan dapat  panduan video step by step, webinar, analisis mingguan, trading plan dan boleh bertanya soalan ANDA ke sifu2 forex dalam group. Sila dapatkan info lanjut kat sini.

0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes